OPPDAL/RENNEBU: Sparebank1 SMN skal fordele en million kroner til lag og organisasjoner gjennom Facebook, og trenger din hjelp.

Ut mai kan alle være med å foreslå organisasjoner og prosjekter som fortjener pengestøtte fordi de gjør noe viktig for lokalsamfunnet. Man kan ikke nominere innenfor eliteidrett, kommersiell virksomhet eller privatpersoner. Kriteriet er at kandidaten driver med noe allmennyttig, gjerne innen kunst, kultur, idrett eller velferd.

– Hvert år støtter vi mange lokale prosjekter og initiativ. Sosiale medier gjør det enklere for oss å involvere lokalbefolkningen i dette viktige samfunnsengasjementet, sier banksjef Frøydis Aalberg Jacobsen.

Derfor inviteres folk til å nominere og hjelpe sine klubber eller organisasjoner i aksjonen «Gi en tier» på Facebook.

For å nominere kandidater må man registrere seg på smn.no og kandidaten må være engasjert der banken er.

– Med denne aksjonen ønsker vi at folk skal få anledning til å være med å bestemme hva vi skal støtte, sier Jacobsen.

Etter at nominasjonsrunden er over legges kandidatene ut på Facebook. Her kan alle stemme på sine favoritter, gjennom å trykke på liker-knappen. Jo flere stemmer en kandidat får, jo flere penger til kandidaten. Hver stemme er verdt ti kroner.

– Vi håper at folk nå engasjerer seg slik at mange gode og spennende prosjekter får pengestøtte av oss i år. Ingen prosjekter er for små eller for store til at de fortjener litt ekstra støtte til det de brenner for, avslutter banksjefen.