OPPDAL: En tysk mann i 40-årene er satt i arresten på Oppdal etter at han ble pågrepet i skiløypene ved Blokhus, på tur ned fra Dindalshytta, onsdag formiddag. Bakgrunnen for arrestasjonen er at turistforeningen har reagert på at noen har forsynt seg grovt av ved og mat ved flere av DNT-hyttene, uten å gjøre opp for seg.

Mannen er flere ganger observert av hyttevakter, og han har sannsynligvis losjert gratis i fjellheimen siden starten på desember, ifølge lensmann Berit Trønsdal.

Falske opplysninger

Politiet fikk melding om at han var på Dindalshytta påskeaften. Turistforeningen valgte til slutt å anmelde mannen.

– Han har sannsynligvis tatt seg til rette på flere hytter uten å gjøre opp for seg, og muligens gitt falske opplysninger, men dette jobber vi med å sjekke ut nå, sier Trønsdal.

Politiet har nå fått klarhet i mannens identitet. Han er, så langt Trønsdal har sjekket ut, ikke kjent av politiet i Norge fra før. Mannen skal avhøres i løpet av onsdag. Mannen snakker forholdsvis godt norsk.

Svindel

Wiggo Vasshaug er hyttevaktene som har møtt på personen som nå er anholdt. Han er ikke nådig i sin karakteristikk av mannen.

– Det er forferdelig at man driver på slik. Det ødelegger for andre og er rett og slett svindel. Han har jo levd herrens glade dager, sier Vasshaug.

Vasshaug sier at de fikk mistanke om at noe var galt da det gikk veldig mye ved og proviant ved hyttene. Mannen har vært på hyttene både rett før, og rett etter at Vasshaug har gjort sine inspeksjoner der.

Kan få bot

Mannen ble tvangsinnskrevet i en av hyttene i påska, da det var fast hyttevakt der.

Ifølge Trønsdal må man vente til etter avhørene og alle undersøkelser er ferdige, før man kan si noe om utfallet av saken. Straffereaksjon i en slik sak, vil sannsynligvis være bøter, sier Trønsdal til Opdalingen.