Omtrent 1500 gule ender svømte om kapp fra Felleskjøpet til gapahuken ved Ålmstigen, da Lions Club Oppdal søndag arrangerte sin årlige kappseilas.

Aller raskest var anda til Inge Gunnar Nesheim, og det var en overrasket vinner som ble oppringt på direkten av ordfører Kirsti Welander i foajeen i kulturhuset.

- Er det sant? Det var ei skikkelig gladmelding, men hvordan har dere tenkt å overføre pengene?, spurte Nesheim noe forfjamset, der han satt i bilen på tur hjem fra helgebesøket i Oppdal.

Nesheim virket å være nokså uforberedt på gladmeldingen, men han klarte da å holde bilen på veien mens han snakket "live" med ordføreren. Å få tilgang til 20.000 kroner, som er toppremien i Andeløpet blir det nok også en råd med, selv om det kan ta litt tid før overføringen til rette konto kan skje.

- Pengene kommer, vi vet bare ikke når. Kassereren vår er nemlig på ferie, repliserte nemlig Asbjørn Liberg i Lionsklubben til den heldige eieren av mestersvømmeren.

20.000 kroner er ikke å kimse av, det er heller ikke den andre toppremien i andeløpet. Irene Brandsnes med and nr. 251 kan fornøyd plusse på fem tusen kroner på kontoen, etter at hennes svømmefantom i gul plast sikret seg en sterk andreplass blant 1500 konkurrenter.