– Vi ligger godt an, nå jobber vi med gruppen 45 til 64 år. De skal ha tredje oppfriskningsdose og vi har kommet langt. Vi skal vaksinere både på lille julaften og 6. juledag, sier smittevernansvarlig i Oppdal kommune, Vigdis Lauritzen Thun til Radio E6.

Det blir vaksinering av tredje dose og drop-in vaksinering i Rennebuhallen onsdag 22. desember.

Kommunene har fått klar beskjed fra regjeringen om å få fortgang i vaksineringen for å stå best mulig rustet mot en ny smitteoppblomstring, som følge av den nye omikron-varianten som smitter lettere.

De siste 14 dagene har det vært 17 smittetilfeller og 10 i Rennebu, ifølge VGs oversikt. I Midtre Gauldal er situasjonen litt verre, der har det vært 67 tilfeller de siste 14 dagene.

I Oppdal har 76,8 prosent fått andre dose, i Rennebu 76,9 prosent. 30,0 prosent har fått tredje dose i Oppdal, 34,1 prosent i Rennebu.

Møter FHI i dag

Men intervallen mellom dosene setter begrensninger på vaksineringstempoet.

Det skal gå 20 uker, eller fire og en halv måned, mellom andre og tredje dose.

– De som skal vaksineres får innkalling til time på telefonen. Får de ikke det, må de ringe vaksinasjonstelefon, sier Lauritzen Thun.

Nå skal alle over 18 år også få tilbud om en tredje dose, det vil skje på nyåret.

– Dette handler om den nasjonale smittesituasjonen. Men foreløpig har vi har bare sett det i avisen, men vi skal ha møte med FHI i ettermiddag der vi får mer informasjon om dette.

Får velge vaksine

Det er ikke mangel på vaksiner i Oppdal, slår Vigdis Lauritzen Thun fast og legger til at de som skal vaksineres i Oppdal nå velge mellom Pfizer og Moderna-vaksinen.

– Vi har begge MNRA-vaksiner tilgjengelig, vi har mest Pfizer, men har også Moderna. Folk får velge når de kommer til kulturhuset, sier Vigdis Lauritzen Thun.

De mest utsatte skal også få en fjerde dose, det gjelder personer med lavt immunforsvar eller som går på immundempende medisin.

Også barn mellom 5 og 11 år med alvorlig grunnsykdom får også tilbud om vaksiner.

– Vi kommer til å vaksinere hver torsdag i hele januar, og det blir et drop-in tilbud i kulturhuset for de som ennå ikke har tatt vaksine eller hyttefolk som er i Oppdal og ønsker å ta vaksine her.

Testsamarbeid med Rennebu

Fra og med denne uka blir det nå et testsamarbeid mellom Oppdal og Rennebu, slik at det blir tilbud om testing seks dager i uka for folk som oppholder seg i de to kommunene.

Det blir tilbud om testing i en egen brakke ved Oppdalshallen på mandager, onsdager og fredager 08.15–08.45, eller i brakke ved Rennebu legekontor tirsdag, torsdag og søndag 11.00–11.30.