Flere innbyggerne i Oppdal og Rennebu er nok fortsatt i sjokk etter uværet som herjet natt til mandag. Våttåhaugvinden sendte sterke vindkast som førte til at takplater, trær og trampoliner var i fri flyt.

Nå er alle spente på hvordan været blir til helgas Fjell- og Fårikålfestival i Oppdal.

– Jeg kan garantere at det ikke blir like kraftige vindkast som dere kjente på tidligere denne uken. Vinden kom da fra en spesiell retning som slår veldig hardt ned i Oppdal, sier Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til Opdalingen.

Selv om oppladningen til helga blir bra værmessig, opplyser meteorologen at værvarselet for helga ikke ser lyst ut. Både fredag og lørdag blir våte dager. Søndag får mest oppholdsvær.

– Det ligger an til å bli en god del nedbør, og man kan vente seg ti millimeter regn både på fredag og lørdag. Det er bare å finne fram regnjakka og passende skotøy til festivalen, sier Fagerlid.

Våt og kald helg

I tillegg vil skydekket være lavt og temperaturene vil ligge på mellom fem og åtte grader på dagtid, men synke ned til null om natten. De lave temperaturene kan føre til at noe av nedbøren på nattetid kan komme i form av snø.

– Det vil bli kaldt og surt i helga. Kanskje dette gjør at fårikålen vil smake ekstra godt når man kommer inn i varmen, sier han og ler.

I samarbeid med fagmiljøet på Adresseavisen har vi utviklet en egen side der våre lesere får siste oppdatering på åtte forskjellige steder i vårt distrikt, interaktivt værkart fra time til time, samt tre dagers langtidsvarsel.