Det gamle «patruljeløpet» har gjenoppstått i ny form, og i vinter arrangeres for første gang en nordisk cup i alpin skibestigning. Ett av de fire rennene er lagt til Oppdal.

Mellomkrigstidens store kraftprøve på ski - patruljeløp - har gjenoppstått under betegnelsen alpin skibestigning og selv i moderne form er rennet hardere enn de fleste andre typer skirenn. I løpet av et renn skal man stige minst 1500 høydemeter og renne ned igjen samme antall høydemeter. Til sammenligning klatret deltakerne i avslutningsrennet i «Tour de ski» knapt nok halvparten.

Oppdal skal arrangerer sitt renn i Nordisk Cup helgen 24. og 25. februar og Trond Aalde i arrangørkomiteen sier at rennet sannsynligvis vil bli lagt i området Hovden - Stølen. Han presiserer at rennet går utenfor de oppkjørte løypene i alpinanleggene.

– Deltakerne starter i bunnen av bakken og vinneren er den som er raskest til topps og ned igjen. Den som skal vinne må ha kondisjon som en langrennsløper og skiferdigheter som en alpinkjører, sier Trond Aalde.