Oppdalsmat serverer, Bortistu er stedet, alt du trenger å gjøre er å ta med gode venner og forbindelser og godt humør. RANDI GRETE KALSETH

OPPDAL: Høres det ikke flott ut? Det er som vi hører lyden av dombjeller og snø som knitre under varme sko.

Stillhet, nattemørke og stjernehimmel, latter i det fjerne og vissheten om at innenfor dørene, er det et lyst og varmt lokale hvor man får servert de lekreste retter..

I tillegg i denne drømmen er det også innslag av vakker musikk og morsomme snøaktiviteter, men det skal vi komme tilbake til.

Nå som drømmen nå er behørig presentert, kan vi si litt om hva Leif og Inger-Marie Helmersen har tenkt med å arrangere julebordsweekend.

– Det er anledning for dem som vil til å komme fredag kveld og være til søndag morgen, forteller Inger Marie.

– Det er opp til en selv å bestemme om man ønsker å delta på hele weekenden, eller deler. Mange vil kanskje ønske å bare delta på oppdalsmatbuffeten og festen, de står fritt til å reise hjem etterpå om de ønsker det.

Inger Marie forteller at de satte opp busser i fjor, og det kan de gjøre i år også, om det blir interesse for det.

Fredag kveld får gjestene servert julegrøt og spekemat, før de kan krype til køys i ett av de 26 soverommene på stedet.

På lørdag blir det servert frokost, bestående av hjemmebakt brød og hjemmelaget syltetøy, i tillegg til det man ellers forbinder med julefrokost på gården.

Midt på dagen blir Leifs hjemmelagde «båttåsuppe» servert, med dessert til.

På dagtid blir det også aktiviteter arrangert av Turkompaniet.

Julebordsbuffet

– Det var kjempesuksess med julebordsbuffet i fjor, forteller Helmersen. Hun ramser opp de forskjellige bidragsyterne, det er småskalaprodusentene som nå har begynt å kalle seg «Oppdalsmat».

Det er bakst fra «Mjølføyka» på Lønset, og fra «Furkunnt og Hemlåggå», sier hun. – I tillegg er det kaldrøkt lammelår, rull, badsturøkt lammelår, forskjellige pølser, pinnekjøtt, og mye godt fra Storli Gård, Welander, Håker gårdsmat og Småbruket, i tillegg til songraut fra Oddrun Dørum.

Songrauten til Oddrun serverer vi året rundt her på Bortistu, forteller Inger Marie.

Det er også ordnet med underholdning de to helgene de skal arrangere julebord.

Den første helgen er det Hilde Halseth og Gjert Øhrn som serverer stemningsfull musikk. – Det var slik en suksess i fjor, det var riktig nydelig, sier Inger Marie.

Neste helg er det P2 fra Melhus, som består av to hyggelige karer som er utrolig gode til å synge, og da passer det godt å danse til, sier hun.

– Fjøset og Fjøskjelleren var fullt i fjor, og vi fikk kjemperespons fra folk som var her, sier hun, og gleder seg til å komme i gang med årets satsning.