BEST: Mette Solberg er kåret til verdens beste mamma av Marie og Sindre.

OPPDAL: – Jeg er helt satt ut. Dette hører jo ikke hjemme i det hele tatt. Jeg er bare så glad og så overrasket, sier Mette når Opdalingen kommer på døra.

– Man tenker jo ikke på seg selv på den måten, fortsetter hun.

Målløs

Hun vet nesten ikke hva hun skal si, men hun smiler bredt. Og når vi leser begrunnelsen sliter hun med å holde tårene tilbake.

– Ja, hva tenker man om sånt, jeg blir litt overgitt. Jeg blir faktisk målløs, og det er ikke ofte jeg blir, sier hun og ler.

– Hva er det som gjør noen til en god mor?

– At man er der for dem. At man er til stede. Ikke bare fysisk. Man må være engasjert i ungene også, svarer Mette.

Hun fikk hjerneblødning for sju år siden. Da var dattera Marie fem år gammel og sønnen Sindre bare noen måneder. Siden den gang har hun trent seg sakte, men sikkert opp igjen og kan gå ved hjelp av en rullator, eller skilator når hun er i bakken med ungene. Faktisk var hun på vei ut døra og på trening da Opdalingen stakk innom.

Sta som en toåring

– Jeg trener så mye fordi jeg merker at jeg blir bedre av det og da kan jeg følge ungene bedre opp, sier verdens beste mamma. Hun mener også at noe av grunnen er at hun er såpass sta som hun er. Hun skal klare seg selv, og sammenlikner seg med en toåring.

– Ble det vanskeligere å være en god mor etter hjerneblødningen?

– Det er vanskelig å svare på, men jeg skulle i alle fall vise at jeg fikser det. Det var ikke noen selvfølge lenger, sier hun.

Mette ser veldig fornøyd ut når hun får høre at premien er en skjønnhetsbehandling hos Anett´s.

– Dette får jeg kjempebruk for. Jeg liker å ta vare på meg selv i hverdagen.

Hun avslutter med å skryte litt av familien sin, både ungene og mannen Svein.

– Jeg har veldig snille unger, selvfølgelig har jeg det. Jeg er superglade i dem begge to. Og i Svein. Han har fått veldig mye å bryne seg på de siste årene og jeg er så takknemlig for alt han har gjort, avslutter en rørt Mette Solberg.

Les begrunnelsen vi i Opdalingen falt pladask for – og alle de andre fine morsdagshilsningene i dagens utgave av papiravisa.