– Lagskonkurransen i Vårslæppet er en kjempegod mulighet til å ha det artig med konkurrentene sine og en flott sosial arena for å møtes utenom det daglige strevet, sier Knut Jarle Lysklett i arrangementskomiteen i Vårslæppet.

Forankring

Derfor kontakter han i disse dager store deler av næringslivet i Oppdal for å få flest mulig bedrifter til å stille lag.

– Skal Vårslæppet bli det arrangementet vi håper på må vi først få en skikkelig forankring i det lokale næringslivet og da må bedriftene stille opp på moroa, sier Lysklett i en pressemelding.

I fjor deltok det 10 lag i lagskonkurransen, og det var mange interessante dueller.

– Det var blant annet kamp mellom lokalavisene Opp og Opdalingen, hvor Opp med god hjelp fra Erik Håker trakk det lengste strået, og det var en knallhard kamp mellom VPG og Onkel Pudder om å bli raskeste lag hvor VPG til slutt vant knepent foran Onkel Pudder og dermed i ett år har kunnet smukke seg med tittelen «Oppdals raskeste bedrift», sier Lysklett.

Gravide

Blant lagene som satset mer på show var det et ukjent jentelag fra Trondheim som vant sjarmprisen og showprisen. Jentelaget stiller dessverre ikke til start i år da hele fire av fem deltakere er gravid, men jentene fra Trondheim har lovet å komme tilbake til neste år.

Nytt av året i lagskonkurransen er at antall deltagere pr lag er redusert fra fem til fire personer. Dette er gjort for at flest mulig bedrifter skal kunne stille lag og litt med tanke på sikkerheten for løperne.

Ta med kunden?

– For enkelte bedrifter kan det være en stor utfordring å få med seg fire ansatte med ski på bena og derfor har vi en avslappet holdning til sammensetningen av laget og åpner for at en kan ta med ektefeller, barn og til og med kunder på laget. Responsen fra ringerunden så langt er at bedriftene ønsker å være med på dette, og går det som planlagt får vi mange nye spennende dueller å se fram mot 24. april, sier Lysklett.