Oppdals J19-lag i fotball var til slutt sjanseløse mot Gimse. Det ble tilslutt 0-6 i kretskvalifiseringen til årets NM.

Allerede fra start ble Oppdal presset langt tilbake på banen av et bortelag som spiller raskt i lengderetningen.

Akkurat idet Oppdal begynte å kjempe seg inn i kampen kom scoringa imot. I løpet av de neste seks minuttene var kampen i realiteten over. To kjappe scoringer på to minutter sendte bortelaget opp i 3-0, før de økte til fire før pause.

Etter pause løftet Oppdal seg og fikk et bedre grep om motstanderen. De hadde muligheter til å pynte på resultatet, men Gimse kontret isteden inn to scoringer.

– Det er surt. Vi havner litt bakpå og har ikke den samme gutsen og gnisten som de har, sier Ingrid Jære Stavik etter kampen.

Hun innrømmer at Gimse var et bedre lag, men hvis Oppdal hadde vært litt tøffere fra start kunne de ha gitt motstanderne litt mer konkurranse. De to kjappe scoringene til 2 og 3-0 gjorde også litt med motivasjonen, ifølge Stavik.

Likevel klarte laget å løfte seg i andreomgang, noe som hjelper på til serien starter.

– Vi følte flere ganger at vi hadde overtaket. Vi har det som trengs. Nå gjelder det bare å tro på det, så blir det en kanonsesong i serien.

Trener Eilert Jønsson forteller at Gimse er et meget godt 1. divisjonslag med andre treningsmuligheter og en helt annen treningshverdag enn oppdalslaget. Derfor er de også langt mer samspilte.

På tross av tapet er Jønsson brukbart fornøyd.

– Jeg syns vi gjør en god innsats, slår han fast.

Oppdalsjentene framsto som passive i starten av kampen, men det var på grunn av gode motstandere ifølge Jønsson.

– Vi blir kjørt bakover og de leker seg.

Treneren tror at laget vil kjempe helt i toppen i årets 2. divisjon, som sparkes i gang hjemme på Oppdal kunstgress 1. mai.