OPPDAL: – De sa at jeg skulle prøve å være meg selv, og jeg er redd de fikk det som de ville. Kanskje litt for mye til og med, sier Håvard Haarstad, som ikke er helt sikker på om han klarer å se hele programmet på direkten.

Programleder Truls Svendsen fortsetter sin reise nordover langs E6, og onsdag kveld er turen kommet til Oppdal. Her skal han være med Håvard Haarstad på melkehenting i Drivdalen og ned til meieriet på Berkåk.

– Forespørselen kom via kommunikasjonssjefen i Tine Midt Norge, Øystein Syrstad, og så endte det opp med at jeg sa meg villig til å være med. Ja, det hender at man snakker før man tenker, sier Haarstad.

Dyktig

Konseptet rundt programmet er at de skal følge E6 og treffe på folk som har et forhold til hovedferdselsåren gjennom landet.

– De var med meg på en runde for å se hvordan ting gikk til, og etter første henting var det Truls sin tur til å prøve seg. Tatt i betraktning at han aldri har vært med på det her tidligere, synes jeg at han lærte fort. Så fort at jeg ga han tilbudet om å ta helgaskiftet på bilen.

Tar tid

Teamet til Truls Svendsen var med Håvard i over fire timer med melkebilen.

– Det er tydelig at det tar tid å lage tv-program, og det er mye frem og tilbake før det sitter som det skal. Jeg er veldig spent på hvordan de klipper, og hva som blir med på programmet. Vi gikk med mikrofon hele tiden, og jeg fikk beskjed om å si ifra hvis det var noe jeg sa som jeg ikke ønsket at skulle være med, men det ble sagt mye, og jeg er ikke helt sikker på hva som kommer med enda, sier melkebilsjåføren.

Dialekt

– Hva synes Truls om turen på melkeruta?

– Jeg tror han syntes det var morsomt, og de var veldig fascinert av oppdalsdialekten. Ellers er Truls en lett kar å omgås, og han er flikt til å få folk til å snakke. Han klarte å lure ut noen personlige historier også, men det får være en hemmelighet frem til sendingen, sier Håvard Haarstad.

Foto: Bjørn Fuldseth