Oppdal: Sist uke ble Oppdal rystet av en voldsepisode med særdeles voldsom bruk av vold, der det også er satt fram påstander om voldtektsforsøk mot en umyndig person.

Fortsatt i koma

Under en fest skal en mann i 60-årene ha forsøkt forgrepet seg på en kvinne på 17 år, og kjæresten, en mann i 30-årene skal ha våknet av at kvinnen skal ha ropt om hjelp, og som følge av dette skal ha angrepet 60-åringen på en slik måte at han nå ligger i koma på St. Olavs Hospital.

Den overfalte mannen har ikke vært ved bevissthet siden hendelsen. Det skal etter forholdene stå bra til med den unge kvinnen, hun skal etter eget ønske ha overnattet i huset der overgrepet skal ha funnet sted. Mannen som skal ha stått for overfallet av den eldre mannen er løslatt etter en kort periode å ha vært varetektsfengslet. Dette er det som er fakta i saken og som politiet bekrefter.

Siden alle de tre involverte er folk som bor i Oppdal har det versert en del rykter og påstander i kjølvannet av hendelsen. Både politiet og lokalavisa er blitt kontaktet av flere personer som mener de har viktige opplysninger i saken.

Reagerer på framstilling

Venner og familie av den overfalte mannen reagerer til dels sterkt på både medias og politiets framstilling av saken.

De poengterer at det er framsatt påstander om voldtektsforsøk, men at det til nå ikke finnes faktiske bevis for at dette skal ha skjedd.

Media og politiet har til nå basert seg på utsagn fra kvinnen og den voldsmistenkte mannen.

Vedkommende som er beskyldt for voldtektsforsøk ligger fortsatt i koma og har ikke hatt mulighet til å uttale seg i saken.

– Jeg synes det er grusomt at man uten videre godtar påstandene om voldtektsforsøk.

– Selv finner jeg det nesten utenkelig at noe slikt skal ha skjedd, uttaler en kvinne til Opdalingen. Hun har vokst opp med mannen og mener å ha en nær relasjon til mannen.

Hun avviser kategorisk at mannen er i stand til en gang å forsøke seg på voldtekt.

Dette baserer hun på samtaler med personer i mannens nære familie, samt kjennskap til mannens personlighet og livssituasjon.

Ikke rettferdiggjøre

– Jeg ønsker på ingen måte å rettferdiggjøre et eventuelt voldtektsforsøk. Tvert imot, dersom det er skjedd må mannen stå til ansvar for det. Men til dette er brakt på det rene at det er det som er skjedd, så er han faktisk uskyldig, påpeker kvinnen.

– Det er horribelt at media kan gå ut med at mannen er siktet for voldtekt. Hvordan kan man i det hele tatt sikte en bevisstløs mann?

– Hvordan kan politiet gjøre dette uten at mannen har forklart seg? Det er nå en stor mulighet for at mannen aldri blir kvitt stempelet som voldtektsmann, uavhengig om det blir domfellelse eller ikke.

Tror ikke på overgrep

Kvinnen er overbevist om at det er noe helt annet som må ha utløst voldsepisoden.

– Jeg er sikker på at noe annet må ha skjedd for at vedkommende skal ha blitt angrepet på en slik voldsom måte. Det kan ha vært en misforståelse, en krangel eller hva som helst. Jeg får meg ikke til å tro at han på noen som helst måtte skal ha forgrepet seg på jenta.

Les hele det åpenhjertelige intervjuet i papir- eller digitalutgaven (tilgjengelig etter midnatt) av Opdalingen.