KJELL OVE HOLSBØVÅG

De første meldingene gikk ut på at mannen hadde falt fra en av mastene, men det viste seg at han hadde falt i betonggulvet i den øverste stasjonen på den nye heisen. Her hadde man opprinnelig tenkt å jobbe med de utvendige takkonstruksjonene, men på grunn av været ble arbeidet flyttet inn.

– En stige var satt opp mot den innvendige veggen, forteller politibetjent Finn Skårsmoen til Opdalingen.

Men helningen var for liten, og da mannen beveget seg opp i stigen skled denne unna. – En såkalt lat stige, forklarer Skårsmoen.

– Han skulle opp for å gjøre justeringer på noen sensorer i forbindelse med at man forbereder seg på å kjøre i gang wiren.

22-åringen var kommet nesten opp da stigen skled unna. Han fikk da tak i en stålbjelke. – Men med arbeidshansker på klarte han ikke å holde fast så lenge, forteller Skårsmoen. Etter et fall på om lag 4,5 meter landet mannen i betongdekket og fikk skade i skulder og hode. Han ble fraktet til St. Olavs Hospital med ambulansehelikopter, men det skal etter forholdene stå bra til.

– Det var folk med kompetanse på førstehjelp på stedet, forteller Skårsmoen. Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet.

Dette er den andre fallulykken i forbindelse med oppføringen av den nye heisen. I november ble en mann i femtiårene skadet i en fallulykke. Vedkommende drev med forskaling da han falt ned fra en stige, og ble stygt forslått.