VOLLAN: Opdalingen har tidligere skrevet at privatskolen Tågvollan står i fare for nedleggelse på grunn av for lavt elevtall. Nå gjøres en siste innsats for å berge både privatskole og nærskole på Vollan.

Torsdag denne uken var det møter mellom rektor Gjermund Kvam og foreldre til elever ved Vollan skole. Mandag inviteres det til folkemøte.

– Nå er det et være eller ikke være for Tågvollan. De må ha et visst antall elever for å kunne legge inn et bud på Vollan skole, sier Marthe Øiamo, en av pådriverne i Vollan krets.

Etter at Vollan skole ble besluttet nedlagt, har flere av kretsens medlemmer tatt til orde for å få privatskolen inn i lokalene. Eva May Snekvik sier at hun føler at stemningen har snudd litt.

– Jeg tror stemningen i kretsen har myket seg opp litt, etter det første sjokket med nedleggelse.

Må ha 40 elever

Kvam har tidligere uttalt at skolen har nådd et kritisk punkt med sin 35 elever. Går det under det antallet, vil det ikke være økonomisk forsvarlig å drive skole.

Ifølge Øiamo er det sagt at skolen bør ha 40 elever for å gjøre det forsvarlig å kjøpe Vollan skole. Nå oppfordrer hun folk til å komme på møte på mandag.

– Det er helt uforpliktende. Her kan folk få svar på sine spørsmål, og vi ønsker å sette oss opp på en uforpliktende liste, så Kvam har et tall å gå ut ifra.

Øyvind Aalbu Bøe mener dette er siste sjansen for å få til en nærskole på Vollan.

– Det er nå vi har muligheten. Vi kan ikke flytte elever mellom skoler mange ganger. Her er det god plass, gymsal og uteareal. Ting som Tågvollan ikke har i dag. Tidsmessig passer det veldig godt nå.

Folk er slitne

Øiamo tror at folk er lei og slitne av hele skoledebatten, og at mange derfor ønsker å velge Voallan.

– De orker ikke mer, derfor må vi få dette avgjort.

Hun sier at alle er velkomne på møtet, uansett om de har barn, eller skal ha barn i skolen.

– Og det vil jo være et tilbud for hele Oppdal, ikke bare oss i Vollan krets.

Ingen av foreldrene er redde for de kristne verdiene.

– Det har de bare godt av å lære, sier Bøe.

Rektor: Gjermund Kvam kommer til Vollan på mandag.