OPPDAL: Etter helgens kamper ligger Oppdal IL på en tredjeplass i fjerdedivisjon. Foran seg på tabellen har de HiT HK og Melhus/Gimse 2, men ingen av disse lagene kommer til å rykke opp.

HiT har nemlig reservert seg mot opprykk, mens Melhus/Gimse sitt førstelag etter alt å dømme rykker ned fra 2. divisjon til 3. divisjon og derfor kan ikke andrelaget rykke opp.

Ingen rykker opp

På plassen bak Oppdal finner vi Flå/Lundamo 2 som heller ikke kan rykke opp da førstelaget ligger i 3. divisjon. Femteplassen har Støren som også har reservert seg mot opprykk.

Dermed er Tynset, med sin sjetteplass, det første laget i divisjonen som kan rykke opp. Det forutsetter selvfølgelig at de havner blant de tre beste, noe som neppe kommer til å skje. Dermed blir det ingen lag fra 4. divisjon avd. 4 som rykker opp denne sesongen.

Oppmann og kaptein for laget, Cecilie Nitter, forteller at avgjørelsen var et styrevedtak på bakgrunn av en avstemming innad i laget.

– Vi følte at vi trengte et år til å sette laget på. Så satser vi mer mot opprykk neste sesong, sier Nitter.

Trenger stabilitet

Et eventuelt opprykk hadde betydd større reiseavstander, større utgifter og viktigst av alt, man måtte ofre mer tid.

– Vi har en del småbarnsforeldre og andre i en situasjon der man ikke har tid eller mulighet til å være med på en større satsing, forklarer Nitter som ikke vil si så mye om hennes mening om saken.

– Men jeg tror det er fornuftig at vi blir mer stabile. Når vi presterer som i helga har vi absolutt noe i tredjedivisjon å gjøre, men vi er fortsatt for ustabile, fortsetter hun.

Kapteinen tror ikke at det ville blitt så mange stygge tap, men er redd for at folk kunne falt fra hvis de kom inn i en tung periode.

– Vi trenger en mer stabil spillsituasjon og en breiere og mer stabil spillerstall, forklarer Nitter.

I avstemmingen kom det ikke noe klart svar og spillergruppa var delt i sitt syn på opprykk.

Satser neste sesong

Trener Bård Botten er ikke skuffet over avgjørelsen og ser framover til neste sesong.

– Vi baserer oss på opprykk neste sesong. Da skal vi starte oppkjøringen tidligere og bli sterkere og bedre trent, sier Botten som mener laget trenger noen nye spillere hvis laget skulle ha klart seg i 3. divisjon allerede neste år.

– Defensivt og på keepersiden ser det bra ut, men offensivt måtte vi hatt litt flere skyttere. Så det er godt for oss at vi får en sesong til i fjerde, fortsetter treneren.

Botten er allikevel klar på at hvis han skal fortsette som trener er de nødt til å gå for opprykk neste sesong.

– Forutsetningen min er at vi har ambisjoner om opprykk, slår han fast.