Totalt har nå 19 elever og fire lærere ved Drivdalen skole fått påvist koronasmitte siden søndag da fem elever og to lærere ved skolen testet positivt.

I tillegg var ytterligere én smittet person elev ved Oppdal ungdomsskole.

Mandag avla ni elever ved Drivdalen skole positiv hurtigtest.

Av de 13 nye som testet positivt tirsdag, er tre elever på 7. trinn på Aune barneskole, går det frem av pressemeldingen fra ordfører Geir Arild Espnes.

Fire av de smittede er husstandsmedlemmer til personer som testet positivt på søndag.

En av disse er ansatt på Oppdal helsesenter, og har vært unntatt smittekarantene fordi vedkommende har fått 3. vaksinedose og tar daglig selvtest.

Den smittede hadde negativ test i går, og var etter dette på jobb på Oppdal helsesenter. Nærkontakter er kartlagt og håndtert.

I tillegg har en person fra Oppdal testet positivt for Covid 19 på Gardermoen etter innreise. Den smittede er isolert i Oppdal.

To lærere og 20 elever igjen

På Drivdalen skole er det nå totalt 19 elever og 4 lærere som er smittet. I tillegg er det mange elever som er borte fra skolen på grunn av karantene som husstandsmedlem.

Av 51 elever totalt på skolen, var det i dag 20 elever som var tilstede.

Driften av skolen ivaretas ved at lærerne som er der har 3 vaksinedoser eller er unntatt smittekarantene i arbeidstid.

I følge skolens egen hjemmeside er det seks lærere ved oppvekstsenteret.

Koronagruppen har i dag bedt om at elever og lærere som ikke er i smittekarantene/isolasjon også begrenser sin kontakt med andre de nærmeste dagene.

Det er ikke registrert smitte i barnehagen på Drivdalen oppvekstsenter, opplyser ordføreren i pressemeldingen.