OPPDAL: I dag er det bare en komfyr i kjøkkenet i Hoksengstoggo. Som Opdalingen skrev torsdag starter fornøyde gjester nå kronerulling for å sikre et skikkelig kjøkken, som er sårt tiltrengt.

Ideen kom da Oppdal assuranse, representant for Tryg forsikring hadde julebord på museet.

De første utfordringene

Kronerullingen sparkes nå i gang på to fronter, bedrift og privat:

Oppdal Assuranse AS betaler kr. 500,- og utfordrer Oppdalsbanken, Gjensidige, Sparebank 1 og Fokus Bank til å gjøre det samme.

Heidi Hokseng betaler kr. 100,- og utfordrer Ole Geir Furnes, Grete Skarsem, Ole Anders Dahle, Kerstin Bergenwall og Gry Mari Røe til å gjøre det samme.

Jubel på museet

– Juhu! Dette er helt supert, kjempebra, sa en gledesstrålende Aase Anita Midtskog ved museet og strakk hendene jublende i været da Hokseng forkynte henne nyheten tidligere denne uken.

Midtskog tror mange har et hjerte for museet, og håper på stor tilslutning til kronerullingen.

Kontonummer for kronerullingen er 4266 15 14366 (Oppdalsbanken).

Mål: 100.000 kroner

Målet er 100.000 kroner, og kjøkkenbyggingen settes snart i gang. 50.000 kroner fra Blilyst står nemlig og venter, men må brukes innen april. I tillegg har museet 6.000 kroner fra en auksjon.

– 56.000 kroner rekker ikke langt, men for 150.000 kan vi få inn vann og det mest nødvendige av kjøkkenmaskiner. Så får vi investere mer etter hvert. Kjøkken er viktig for drifta, sier Midtskog.