Det blir en løsning på situasjonen tidligst utpå formiddagen mandag. Da kommer fagfolk fra Aga. Det betyr at veien blir stengt fram til den tid.

- Nå blir flaskene konstant avkjølt. Sitasjonen er dessverre ikke løst, sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Han understreker samtidig at det ikke er noen overhengende eksplosjonsfare.

- Flaskene vil ikke bare plutselig eksplodere, slår han fast.

En garasje som ligger kloss inntil RV 700 noen hundre meter fra sentrum, brant ned til grunnen natt til søndag. Brannvesenet rykket ut ved 02.30 tiden. Slukningsarbeidet ble betydelig vanskeliggjort da det ble kjent at det befant seg en flaske med acetylen samt en eller flere oksygenflasker i garasjen.

Riksveg 700 ble stengt og beboere i området rundt åstedet ble varslet. Disse er foreløpig bedt om å holde seg innendørs, men kan bli evakuert på kort varsel. Skarpskyttere fra politiet er på stedet, men har ennå ikke klart å lokalisere gassflaskene godt nok til at de kan punkteres. Det foregår derfor nedkjøling og avstandsslukking.

Dette tar tid og politiet forteller at veien kan bli sperret i minst 48 timer, så sant de ikke får kontroll på gassbeholderne. Omkjøring for mindre kjøretøy kan skje over Rennebuskogen, mens tyngre kjøretøy må ta omkjøring ved Klett.

Rundt 12:30 forteller politiet at det fortsatt brenner og de har ikke innsyn til flaskene. Dermed får skarpskytteren ikke skutt hull i dem.

– Et annet alternativ er å få slukket og kjølt ned stedet for deretter å bruke et termokamera for å sjekke temperaturen i flaskene. Er den stabil kan vi gå inn og fjerne flaskene fysisk, sier Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidisktrikt. Han mener at de fortsatt står foran flere timers venting.