OPPDAL: Fra lørdag er dessuten alle transportløyper og Fjellheisen i Stølen åpen.

Det melder pressekontakt Tore Meirik i en pressemelding.

Etter en grundig sjekk av snøstabilitet i Vangslia, inkludert en solid eksplosjon i bekkdalen, ble Vangslia åpnet til topps i dag. Fjellheisen i Stølen, Tverrheisen i Ådalen og alle transportløyper åpner lørdag morgen.

Sprengte for å sjekke skredfaren

– Vi har fått et solid påfyll med snø, og kan med glede fortelle at Norges største alpine skiområde nå åpner. Vangslia får en tjuvstart i dag, med fantastiske forhold i løypene. Vi sprengte i Bekkdalen for å få et grundig innblikk i skredfaren, men da ingenting løste ut, ble det avgjort at vi åpner til topps. Selv om snøen virker stabil, er skredfaren fortsatt betydelig, og vi advarer mot ferdsel i bratt terreng utenfor løypene, sier Meirik.

Det blir i dag flagget gult i Oppdal skisenter. Dette betyr betydelig, men ikke stor, skredfare.

– Utrolig bra føre

Et formidabelt skiområde åpner nå, men Ådalen åpner antakelig først i løpet av neste uke.

– Føret i løypene er utrolig bra, og jeg tror mange vil få fantastiske ski- og snowboardopplevelser i Oppdal i helga. Det er riktignok noen steder i transportløypene hvor snølaget kan være tynt, men det er fullt mulig å komme seg til og fra alle heisene med ski på beina.

Alle rails flyttes til terrengparkløypa

Terrengparkløypa i Vangslia er også åpnet i sin helhet, og alle rails vil flyttes dit til lørdag. Et hopp er allerede på plass, og det vil bygges videre i parken kontinuerlig.

– En av sesongens mest spennende nyheter er at den populære Miniparken flyttes til Lysløypa og deler av Midtløypa. Dette medfører at Miniparken vil være flombelyst i sin helhet, når kveldskjøringene foregår i Vangslia fredager. Vi har ikke nok snø til å bygge hopp der ennå, men rails vil settes opp fortløpende, sier Meirik.

DYNAMITT: Oppdal skisenter garanterer at alle løyper og installasjoner ikke kan treffes av snøskred. Sprenging av fonner og snøfelt er en av mange metoder for å kontrollere dette. (Foto: Oppdal skisenter)