OPPDAL: Avgått styremedlem i Oppdal Everk og avtroppende leder i Oppdal Frp, John Gisnås, har vært ukas kanskje heteste politiske navn. Som styremedlem i Oppdal Everk stemte han for å gå en runde til med Skatt Midt Norge før signering av noen forvaltningsavtale mellom everk og kommune. Lenge var det knyttet spenning til hvordan Fremskrittspartiet ville stemme i everksaken. Men da torsdagen kom, var Gisnås gått ut av everksstyret, og han stemte med flertallet (H, V, Sp, SV, Frp, og de uavhengige) i kommunestyret. Imidlertid skjønner han fortsatt ikke hvorfor flertallet har det så travelt i everksaken.

Selv ønsket han en utsettelse, og en ny runde med skattetaten.

Det er enormt med opplysninger i denne saken, og jeg ønsket å være på den sikre siden og la skatteetaten få se på revisoruttalelsen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kunne vente på den? Hva er det som haster så gæli? Bjørg Marit Sæteren sa det til meg i går: «Nå blir det godt John, å bli ferdig med den everksaken.» Men det er jo nå den begynner.

– Du stemte annerledes enn du hadde tenkt i utgangspunktet?

– Ja, det kan jeg forklare. I partiet hadde vi to syn, Aud Elin Grønning fremmet det ene synet, og jeg det andre. Hun ville at vi skulle gå for avtalen, jeg ville ha den utsatt. Og når da vi i Frp har bestemt oss for å gå ut med et samlet syn, kalte vi inn til styremøte. Da er det styret som bestemmer hva vi skulle stemme i everksaken.

– Hvordan var det å stemme mot sin egen overbevisning?

– Det var ikke noe overlag, men jeg gjorde som styret bestemte, og så tar jeg det til etterretning. Nå er partiet enige om at alt som har med everket å gjøre, er en avsluttet sak i Frp.

Gisnås kommer ikke til å fortsette som partileder i FrP.

– Nå har det seg sånn at jeg jobber mye borte, og jeg har varslet Aud Elin om at hun og resten av styret får overta styringen for jeg blir borte i alle fall et par år framover, og da kan jeg ikke sitte med det her, forklarer han.

I Everksaken mener Gisnås det har vært for mye fokus på person og ikke nok på saken.

– Jeg er skuffet over det. Og jeg føler heller ikke at det har vært everket som har vært fokus, jeg mener fokus har vært å ramme Ola Røtvei, for å tråkke ham ned i grusen. Jeg synes det er for dårlig å skulle bruke 90-100 millioner kroner på å klare det, når vi kunne brukt 20.000 kroner på det i høst, sier Gisnås som viser til penger som kunne blitt brukt i valgkampen.

Les hele praten med Gisnås i spalten «åss tållåst mæ» i lørdagens Opdalingen.