OPPDAL: Nye topper i tillegg til Svarthaugen og Våttåhaugen, er Vardhøa, Hostoa, Veslhøa, Nonshaugen, Skaret, Tverrfjellet og Storbekkhøa.

Toppene ble presentert ved midnatt nyttårsaften, og deltagerkortene er å få på turistkontoret og sponsorene, som er Sport 1 Domus, Opdalingen, Statoil Oppdal, Quality Hotell Oppdal, Elkjøp Oppdal, TrygVesta, Rema 1000, Oppdal Everk og Oppdalsbanken, melder arrangørene i en pressemelding.

De som har fullført alle foregående år og som vil fullføre årets sesong, vil ha vært opp på toppene av 99 forskjellige fjell her i Oppdalstraktene.

Noen av toppene har ligget helt på grensa til nabokommunene, og første året var Snøhetta også med.

I de siste årene har antallet registrerte deltagere ligget på rundt 250 deltagere. Men det er mange som «tar Topptrim» uten å registrere seg.

Her er årets topper med en kort beskrivelse på hvor det kan være lurt å gå. Topptrim gjør oppmerksom på at det er flere fjell i Oppdal som heter det samme, så det er lurt å sjekke at de er i riktig område når toppene siktes inn.

Bronsetopper

Vardhøa (1001 moh)

Ta av fra Skarveien, kjør Svahøaveien innover mot Langtrønna. Bomvei.

Svar thaugen (954 moh)

Kjør av E6 til og forbi Vollan skole, t.v. mot Rise, første t.h. Følg skilt. Parkering Snøve.

Våttåhaugen (984 moh)

Parkering Kåsen eller Brennan. Også Ålmdalen ved avkjørsel Mælessetra. Bomvei.

Sølvtopper

Hostoa (967 moh)

Enklest å ta fra Innerdalen. Fra Fagerhaug er en avhengig av bro over Byna. Et alternativ er rett ned for Fagerhaug (starten av Langvelldalen), eller gå veien som starter noen meter etter Stuggubua og videre til Skogheim. NB. Denne veien er privat. Fra Skogheim følges sti til Storlisetra og videre opp på platået Hostoa. Det er flere veier til Hostoa.

Veslhøa (1192 moh)

Kjør Grytdalsveien (bomvei). Gå fra Grytdalskaret forbi Storhøa.

Nonshaugen (1172 moh)

Gå fra området Forbregd i Båggåstronda.

Gulltopper

Skaret (1178 moh)

Enten fra Kviknevangen (bomvei), Langvelldalen eller fra Pikatausetrin (bomvei) nord for Orkelsjøen. Fin sti fra begge sider.

Tverrfjellet (1435 moh)

Parkering i Blokhus på Lønset eller ved bom i Dindalen, opp mot og forbi Snøfjellstjønnene. Eller gå fra Åmotsdalen. Lang tur. Sykkelmuligheter fra begge sider.

Storbekkhøa (1384 moh)

Om vinteren fra Osen Gjevilvatnet (bomvei). Om sommeren følg sti fra Langodden og et godt stykke oppom tregrensa før du tar mot toppen. Mulig å gå opp langs Storbekken også.

GPS-koordinater og annen informasjon for alle toppene finner du på www.topptrim.no.

Fjellvettregler

Med det snøfallet som var i nyttårshelga ber Topptrim om at trimmerne er ekstra forsiktige med tanke på rasfare. På sine deltagerkort har de klare oppfordringer til deltagerne:

Topptrim tar ikke ansvar for din tur. Det må du gjøre selv. Se godt på kartet som må være med. Bruk kompass, godt vær, nok klær, mat og drikke.

Husk fjellvettreglene.

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær.

Er det godt vær, er det godt å være ute.

Er det dårlig vær, er det godt å komme inn igjen.

Ta aldri sjanser – noen bryr seg om deg.

God tur med kart, kompass og godt humør!