OPPDAL: Første forestilling ut er barneforestillingen «Teddy og Marian» onsdag 3. oktober. Dette er en skikkelig familiemusikal, og passer for barn fra 3 år.

Med utgangspunkt i Alf Prøysens Teddybjørnens vise har Riksteatret laget en forestilling med herlige sanger og morsomme kosedyr.

Teddy Bamsebjørn bor på tivoli og er hovedgevinst i Lailas Lykkehjulvogn. Sammen med de andre kosedyrene drømmer han om å bli vunnet av et barn som kan ta ham med ut i verden. Men mest av alt drømmer han om å få kjøre karusell. Og så en dag kommer Marian. Her møter du Prinsessen, Pusepus, Fredrik Frosk, Tøffe Tom, Raringen, Lille Kanin og flere til. I sentrum for det gamle tivoliet står Kari Svendsen, som skal spille Laila, og Tiril Heide-Steen, som skal spille Marian. Bamsen heter Teddy. Teddy Bamsebjørn så klart.

På scenen finner vi Kari Svendsen, Tiril Heide-Steen, Bo Anders Sundstvedt, Ragni Halle og Jørn Morstad.

Torsdag 25. oktober er det tid for en spennende danseforestilling: «Man Beast av Duda Paiva». Hva skjer når skulpturene i museet våkner? I Man Beast blir statuer levende, og eldgamle myter begynner å påvirke vår verden. Når danserne gir liv til skulpturene, begynner de å fortelle sine historier. Man Beast utfordrer vår oppfatning av skjønnhet og det stygge, virkelighet og fantasi. Med denne forestillingen blir publikum invitert inn til en mytisk natt på museet!

DudaPaiva Company er et nederlandsk kompani som vinner publikumspriser over hele verden.

Riksteatret setter denne høsten opp et av Henrik Ibsens kanskje mest aktuelle dramaer, om kunsten å ta de rette valgene og leve det livet man ønsker seg. Er det mulig å velge det livet man ønsker seg? For hvem har ikke tenkt på hvordan livet ville ha blitt dersom man valgte annerledes?

«Fruen fra Havet» er et av Ibsens symboldrama, skrevet i München i 1888. Stykket hadde premiere på både Christiania Theater og Hoffteatret i Weimar 12. februar 1889. «Fruen fra Havet» har et mildere, lysere og mer optimistisk syn enn de tidligere nåtidsdramaene til Ibsen.

Det er sol og sommer og vi møter Ellida Wangel i en liten småby innerst i fjorden. Ellida, som har vokst opp ute ved havgapet, har startet et nytt liv sammen med doktor Wangel og hans to voksne døtre. Men hun lengter etter noe annet og plages av en uro. Hun har mistet et barn og føler seg ikke innlemmet i sin nye familie. Så en dag oppsøkes hun av mannen som en gang var hennes store kjærlighet, som hun aldri har glemt.

Regissør for oppsetningen er Anne-Karen Hytten, en av Norges mest anerkjente Ibsen-regissører. Hun fikk Hedda-pris for Vildanden på Trøndelag Teater og gode anmeldelser for sin oppsetning av Et dukkehjem for Riksteatret. Fruen fra havet er hennes sjette Ibsen-oppsetning.

På scenen møter vi Marianne Nielsen, Lasse Kolsrud, Ine Marie Wilmann, Ingvild Holthe Bygdnes, Morten Espeland, Audun Sandem, Ingolf Karinen / Ivar Nørve og Are J. Rødsand.

Lørdag 8. desember spilles «Pulverheksa og Julenissen», og alle store og små barn kan glede seg til førjulshygge med Maj Britt Andersen og venner fra Pulverskogen. I Pulverskogen er alle i full gang med juleforberedelser. Pulverheksa baker og Hokus og Pokus pynter til jul. Julenissen kommer også, men han har et problem. Han aner ikke hva noen av vennene i Pulverskogen ønsker seg til jul! Reinsdyret hans drar på møte i Transportarbeiderforbundet, og sekken hans forsvinner på mystisk vis. Klarer han likevel å finne ut hva alle ønsker seg før julaften kommer?