OPPDAL: – Vi har hatt lyst til på en sportspub her siden vi tok over i 2011. Nå er den endelig ferdig, mye takket være Henrik Toftaker. Nå håper vi at den blir mye brukt, sa daglig leder og eier i Oppdal Bowling, Øivind Bøhle Nordhagen, rett før åpning fredag kveld.

– Det må være greit for fotball- og sportsinteresserte i bygda å vite at man alltid får med seg sendingene her.

Puben ble innviet med kampen mellom Sandnes Ulf og Brann.

– Det er ikke den mest spennende kampen som går i kveld, men det kommer mange store kamper, sier Bøhle Nordhagen.

Sportspuben ble reist på tre uker av håndverkerveteran og aksjonær i Oppdal Bowling, Henrik Toftaker. Det var også han som fikk æren av å klippe snora i inngangen.

– Man må fornye seg hele tida. Det nytter ikke å gå i de samme gamle spora. Det er morsomt å kunne bidra, i hvert fall når driverne er såpass ivrige på å få til ting, forteller Toftaker.

Han bygde et platå bakerst i rommet, slik at alle får med seg det som foregår på TV-en. I tillegg blir det etter hvert en barløsning bakerst i rommet.

På skjermen blir det i hovedsak vist fotball fra Tippeligaen og Premier League, forklarer Bøhle Nordhagen, som oppdaterer kampoppsett både på hjemmesidene til bowlinga og på Facebook. Han håper å holde lenger på gjestene, i tillegg til å få fotballfans på besøk. Samtidig er det rom for annen sport enn fotball, om det blir ønsker om det.

- Når det er ventetid på bowlingbanen hender det at folk drar hjem igjen, nå håper vi de kan slå seg ned å se en kamp her mens de venter. Det skal bli spennende å se om det slår an, sier Bøhle Nordhagen.