OPPDAL: Ukebladet Se og Hørs «Gladmeldingen» ringte Ingrid Bjørndalseter tirsdag og sa de ville betale det resterende beløpet for å få plassert «Apache» i karantene.

– Jeg ble kjempeglad. Det var en stor lettelse å vite at nå ordner alt seg til det beste for «Apache», sier hun.

Karantene eller døden

Det ble startet en kronerulling for å samle inn penger til karantene som koster 25.000 kroner. Mattilsynet krevde at hunden enten ble avlivet eller satt i karantene.

– Det har kommet inn en del penger, men nå avslutter vi kronerullingen, sier Bjørndalseter.

Til Eidsvoll

Hunden blir kjørt til Statens karantenestasjon på Eidsvoll i morgen eller torsdag. «Apache» har kommet seg godt etter den grusomme opplevelsen den ble utsatt for.

– Det virker ikke som om den har tatt noe skade av hendelsen. Han har lagt på seg godt og er i god form. Hunden er også veldig snill og tillitsfull, sier Bjørndalseter.

Jurister avgjør

Det er ennå uklart hvem som skal ha ansvart for hunden etter at karantenetiden på fire måneder er over.

– Det har blitt ganske stort dette her. Jurister en inne i bildet for å avklare spørsmålet om hvem som skal ha ansvaret. Sansynligvis blir det meg, sier Bjørndalseter.

En ting hun er sikker på, er at «Apache» skal få et godt hjem når karantenetiden er over.

Mange hjem å velge i

– Det er ikke bestemt hvem som skal få hunden, men vi har mange gode kandidater.

Schæferhundens historie har vakt stor oppmerksomhet. Den ble etterlatt bundet fast i Gråura for halvannen uke siden. Men det ser ut til at historien skal få en lykkelig slutt.