25-åringen som er siktet for å ha skutt og drept norsksomaliske Mahmed Jamai Shirwac (46) i Ringvålveien på Heimdal i Trondheim natt til 23. august, nekter straffskyld.

Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker. Bortsett fra en kort prat politiet hadde med siktede fredag, så starter de formelle avhørene av mannen i morgen - onsdag.

– Kripos ønsker å starte avhørene onsdag. Min klient har sagt seg villig til å starte samtalene når som helst. Det er vel politiet som ønsker å forberede seg, sier mannens forsvarer, John Christian Elden i Advokatfirmaet Elden, til Dagbladet.no.

Til tross for at han nekter straffskyld, godtok han varetektsfengslingen. Politiet mener 25-åringen har skutt og drept Shirwac med flere enn fem skudd i eller ved mannens bil i Ringvålveien, cirka en mil utenfor Trondheim sentrum. Drapet blir beskrevet som svært brutalt.

– Han er ikke spesielt glad for å bli beskyldt for dette, men han er villig til å samarbeide med politiet for å bevise at han er uskyldig, sier Elden.

Politiet sa i forbindelse med en pressekonferanse fredag at de ikke kunne utelukke at de allerede satt med drapsvåpenet, etter at de hadde foretatt flere våpenbeslag etter pågripelsen i Oppdal.

– Min klient veiledet politiet med hensyn til hvor ting kunne finnes, sier Elden.