OPPDAL: Det er tredje året de to er med på treffet som i år samlet 44 bobiler fra hele Norge, og en fra Danmark. I den sammenhengen utgjør ekteparet Hagen med isn bobil, den mest kortreiste ekvipasjen av samtlige deltakere. Familiebånd til vertskapet på Breesgård, Esten og Margot Vassli, gir dem dessuten en aldri så liten fordel: de har fått selve VIP-plassen, på plena like foran resepsjonen.

Sammen sitter de to parene under markisen som er slått ut fra taket på bobilen. De slapper av og koser seg i det som ligner mye på en «indian summer» i Oppdal nettopp denne helga.

Tidligere på dagen har alle treffdeltakerne vært på tur til Gjevilvassdalen. På Bakksetra har de fått omvisning på det unike seteranlegget før det ble servert skikkelig seterkost, både vafler og songraut sto naturligvis på kaffebordet.

– Vi og de fleste andre av oss kom utover fredagen. Da åpnet treffet med bli kjent-kveld ved bålplassen. Enkelte måtte riktig nok fram med overtrekksdressen, men for alle ble det i følge deltakerne, en fortreffelig aften.

Etter seterturen lørdag satt de fleste og slappet av i solskinnet foran rekken av pent parkerte biler. Senere på kvelden skulle det være grilling med påfølgende dans på uteplassen

– Søndag pleier vi å avslutte med langbord med medbrakte kaker, sammen med litt hesteskokasting før deltakerne drar hver til sitt, sier Esten Vassli.

Les mer i Opdalingens papirutgave.