Oppdal: 31. mars var det slutt for Skifer Hotel Rica, den norske hotellkjeden er solgt til svenskene, og Skifer Hotel er nå blitt et partnerhotell i Scandic-kjeden.

– Så langt har vi bare positive erfaringer, forteller hotelldirektør Erik Sæther til Opdalingen.

Mye større kundebase

– Fra en kundebase på 200.000 har vi nå tilgang til 1,3 millioner kunder i hele Skandinavia, forteller Sæther.

Scandic-kjeden kjøpte opp Rica-kjeden i fjor, og nå går det ene Rica-hotellet etter det andre over til å være et Scandic-hotell. Et lite fåtall Rica-hotell i noen av byene er blitt såkalt HTL-hotell, mens de aller fleste har fått røde partnerskilt på dørene.

Det beste fra Rica

– Det som skjer er at de rundt 80 Rica-hotellene i Norge vil være med å påvirke driften av de 19 Scandic-hotellene som finnes i Norge. Rica-gjester vil ikke merke særlig stor forskjell, på mange måter kommer nok Scandic til å ta innover seg det beste fra Rica-hotellene, mener Sæther.

Sjef for Scandic-kjeden i Norge, Trine Torbjørnsen, er enig.

– Scandic har fram til nå konsentrert seg om de norske byene. Ved å kjøpe Rica har vi fått tilgang til et helt nytt marked, mens Rica-hotellene har fått tilgang til en mye større kundegruppe, både når det gjelder privatkunder og bedriftskunder.

Torbjørnsen forteller at sammenslåingen av de to selskapene har gått over all forventning, og at de er nå samlokalisert i felles lokaler i Oslo.

Så langt melder Sæther om godt påskebelegg, med økning i antall gjestedøgn fra fjoråret.