Oppdal: Opdalingen har nå gjennomført fire testsendinger i Oppdal og Rennebu med direktesending fra offentlige møter.

Overføringene har vært å betrakte som testing, og man har ikke markedsført de forskjellige sendingene ut over artikler som legges ut på nett samme dag som sendingen.

Da Opdalingen overførte fra kommunestyremøtet i Rennebu i februar kom det med i overkant av 200 unike brukere/seere i løpet av møtet. Det er vel en stund siden så mange var "tilstede" på et kommunestyremøte i Rennebu.

Denne uken overførte Opdalingen fra kommunestyremøtet i Oppdal, og en stund var det nesten 500 unike IP-adresser pålogget samtidig. I løpet av sendingen var det tett på 700 som klikket seg inn på møtet.

- Jeg synes det er flott at folk følger med og får et innblikk i debatten. Med lyd og bilde får folket være med og se og høre de folkevalgte i aksjon, kommenterer ordfører Ola Røtvei.

Samtidig som folk kan følge med på sendingene kan man klikke seg inn på saksdokumentene på hver sak lenger ned i saken, så man med selvsyn kan studere reguleringskart, illustrasjoner og bilder som er vedlagt saksdokumentene.

At alle fulgte hele kommunestyret sist torsdag er nok lite sannsynlig, det pågikk nemlig i samfulle syv og en halv time, Opdalingen hadde blant annet tre journalister som jobbet på skift i løpet av dagen.

Og da ordføreren barket sammen med en av representantene i en lengre diskusjon på slutten av møtet tøyde det nok tålmodigheten til mange av representantene - samtidig som det om ikke annet ble god underholdning på nett-TV.