OPPDAL: I mars ble Oppdal kulturhus kåret til årets arrangør av Rikskonsertene. Nå følger Riksteatret opp, og gjør det samme. Prisen ble overrakt av teatersjef Ellen Horn sammen med Åse Kleveland, sjef for Rikskonsertene, i går kveld. Kulturhussjef Bente Gätzschmann er overrasket og glad.

– Det var helt utrolig. Det er de to «store R-ene» som gir oss denne utmerkelsen, og det er en stor ære. Vi ble overrasket og kjempeglade. Tenk på at det er 68 kulturhus i landet som ligger i Riksteatrets turnéliste, sier en overveldet kulturhussjef.

Hun tok i mot prisen sammen med Anne Lise Fløttum under en stor kulturhuskonferanse i Oslo i går. Nettopp de ansatte har en stor del av æren for at kulturhuset blir ansett som et av de mest profesjonelle og beste i landet.

– Jeg er jo ny, så jeg soler meg bare i glansen. De ansatte skal virkelig ha mye ære for jobben de gjør. De har jo ikke bare en jobb, det er snakk om en livsstil. De jobber seint og tidlig, skryter Gätzschmann.

Hun retter en stor takk til det store publikummet på Oppdal som bruker kulturhuset. Og håper publikum også i fortsettelsen kommer til å bruke huset.

I begrunnelsen står dette: «Årets arrangør er et kulturhus som fremstår som meget profesjonelt i alle ledd. Planlegging og tilrettelegging kjennetegner dette huset. Det er en fryd å lese innsendte planer for salgsaktiviteter og til tross for et ganske tynt befolkningsgrunnlag får denne arrangøren til mye. Ved premieren på Hamsuns gate ble aktører på og bak scenen, samt hele publikum tatt i mot som stjerner. Et hus alle gleder seg til å komme til.»

– De er rett og slett veldig flinke. De har siden starten vært veldig profesjonelle, og samtidig brennende engasjerte, sier informasjonsansvarlig Mette Hegeland Blom i Riksteatret.