Det har vært en rolig åpning på Finnmarksløpet for Arnt Ola Skjerve. Den utflytta rennbyggen ligger i skrivende stund i Tana, der han har hvile. Tana, etter 295 kilometer, er det fjerde sjekkpunktet på den 1050 kilometer lange løypa.

Alle kjørerne må ta en obligatorisk 16-timers hvile. Skjerve har nå hvilt i over 12 timer i Tana, og det kan se ut som han er i ferd med å gjøre unna den lange stoppen. Nesten ingen av de andre kjørerne tok sin langhvile der.

- I år er det så langt færre enn vanlig som velger å hvile lenge i Tana. Av de første ti inn til sjekkpunktet i går kveld, er det kun tredjemann, Yngve Fagerli som har lagt seg til for 16 timers hvile bak hotellet i Tana bru, mens de øvrige har kjørt videre etter 4-5 timers hvile, skriver finnmarkslopet.no.

Skjerve har allerede tatt en hund ut av spannet og kjører nå med 13 hunder. Oppladingen til løpet har ikke vært optimalt, etter at blant annet influensa satte en stopper for deltagelse i Femundsløpet. Nå ble riktignok løpet avbrutt på grunn av dårlig vær.