OSEN: Leirskolen, som drives av oppdalingen Ingolv Dørum, tar hvert år imot sjuendeklassinger fra Oppdal.

Brannvesenet fikk melding om brann på leirskolen klokken 9.40 onsdag morgen. Det ble sendt ut brannmannskaper fra Flatanger og Sætervik, mens personer på stedet forsøkte å slukke brannen. Klokken ti fikk imidlertid 110-sentralen melding om at brannen var ute av kontroll.

Ifølge Adressa.no

Adressa.no melder liker over klokken halv to at det var elever som i dag sendte en nødrakett de fant i går inn i husveggen på den gamle delen av hybelhuset slik at det tok fyr. Dette er den delen som ifølge NA.no

Ifølge NRK.no ble nødraketten lagt på bakken på Drageid etter at den ble funnet i går.

– Onsdag formiddag begynte gutter å leke med nødraketten. Raketten ble avfyrt og skutt rett inn i annekset. Det er tragisk, og tabben er vel at nødraketten ikke ble lagt på en sikker plass i går. Guttene ville jo bare leke med raketten, sier operasjonsleder Ola Hofstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.no

Brannvesenet konsentrerer seg nå om å forhindre spredning til hovedbygget på leirskolen. Ifølge Adressa.no like over klokken halv tolv er det ikke fare for spredning, men at den gamle delen av hybelhuset kommer til å bli helt utbrent.

Klokken halv ett kunne imidlertid brannmesteren fortelle at det var overtenning i takkonstruksjonen, og at huset blir totalskadet eller nedbrent, forteller operatør Nikolay Vatne ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag til Adressa.no.

De fleste elevene skal ha vært på tur ut da brannen startet, og alle er i sikkerhet. I løpet av dagen hentes alle 79 elevene hjem til Orkdal.

Drageid leirskole ligger på den smaleste delen av ei halvøy som går ut mot det åpne havstykket Folla. Det er ikke mobildekning på stedet.

Leirskolen ligger i Osen kommune, cirka ni mil unna Namsos.

Ifølge leirskolens hjemmeside har Drageid et hovedbygg som rommer 48 personer, med matsal og storstue, dusjer og toaletter, tørkerom og redningsvestrom. I tillegg er det et anneks som tar 29 personer fordelt på ti rom.

Opdalingen.no vil følge utviklingen.