Søndag 22. oktober går TV-aksjonen på NRK av stabelen. I år går pengene til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Aksjonen skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Ingvill Dalseg, Mari Mellem og Terje Reitan er med i komiteen for aksjonen i Oppdal. Dalseg er leder og kan fortelle hvor viktig årets tema er.

- Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands fremtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser, sier hun.

- Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt fremtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter, fortsetter Dalseg.

- Hvorfor skal folk i Oppdal og Rennebu søtte denne saken?

- Dette har betydning for hele verdenssamfunnet. Hvis vi ikke får utdannet barna i konfliktsonene vil landene fortsatt ha behov for støtte fra oss. Det er viktig at alle mennesker i verden får utdanning og kan bo i fred i sine egne land, sier hun.

Varaordføreren i Oppdal vil sende ballen videre til skolene og håper de kan ha fokus på TV-aksjonen.

- Kanskje dette kan brukes inn mot undervisningen eller at elevene finner på noe for å tjene penger. Beløpet er ikke avgjørende, her er deltakelse og kunnskap like viktig, sier Dalseg, og legger til at de også skal utfordre næringslivet.