Oppdals stand på den store reiselivsmessen i Nederland overskygget de fleste andres. Og alle ville klappe moskusen.

–Jeg kan ikke huske en slik stor umiddelbar respons som nå, konstaterer Klaas van Ommeren med et smil. – Og jeg har stått her på Vakantiebeurs 12-13 ganger før.

Det er første gang de står for Oppdal og Oppdal Booking med en egen stand. Før har de stått på stands til andre samarbeidspartnere. Men det ser ut til at en egen stand med moskus som attraksjon trekker ekstra stor oppmerksomhet.

Det startet direkte fra morgenen av med gruppeforespørsler på moskus-safari og like etterpå kom et det stort TV-selskap og intervjuet Johan Schønheyder sammen med Kees Verkerk som står på en av nabostandene. – Det faktum at Kees Verkerk ble med på intervjuet selv om hans region faktisk er Sørlandet og Kristiansand, sier litt om oppmerksomheten vi får, sier Johan Schønheyder.

– Folk har ikke glemt hans storhetstid som skøyteløper og han trekker mye folk til sin stand bare i kraft av det. Veerkerk driver Hamre camping utenfor Kristiansand, sammen med sin familie.

– Vi må nok lage et lite skilt foran moskusen, sier Klaas van Ommeren. –Alle vil klappe moskusoksen, allerede på fag-og pressedagen. Og fra onsdag og ut ventes det ca 200.000 besøkende, så det blir nok litt trøkk.

Selger hele Oppdal

– Vi har investert i en profesjonell stand i samarbeide med Oppdal Næringsforening og det gagner alle. Vi har betalt hele deltagelsen, men vi selger selvfølgelig hele Oppdal. Det tjener vi alle på, sier Klaas van Ommeren. Om to uker står Oppdal på reiselivsmessen i Trondheim

Da skifter man bare panelene på en av veggene og kan stå der med Oppdal som både vinter- og sommerreisemål.