Torsdag arranger trafikksikkerhetsutvalget i Rennebu, i samarbeid med politiet, åpen innspillkaffe i foajeen i Rennebuhallen.

Her treffer du blant annet leder i trafikksikkerhetsutvalget, Janne Eggan og politikontakt Geir Stenkløv.

– Vi ønsker innspill fra alle innbyggere, både enkeltvis, fra foreldregrupper, skole, lag og organisasjoner og andre grupperinger, så stikk innom og slå av en prat, oppfordrer Janne Eggan.

Tungtransportsjåfør Øyvind Hess, fylkespolitiker Hallgeir Grøntvedt, brøyter Inge Jordet og Janne Midtli Eggan fra trafikksikkerhetsutvalget i Rennebu på en tidligere befaring ved Grana bru på Grindal. Foto: Arkiv

Trafikksikker kommune

Rennebu kommune er klassifisert som en trafikksikker kommune, og i den forbindelse kreves det at trafikksikkerhetsplanen rulleres hvert fjerde år.

– Det er nå tid med en revidering av planen. Da er det viktig å skaffe seg et best mulig grunnlag, og derfor håper vi flest mulig kommer med innspill. Vi har laget et superenkelt skjema, så har du tanker rundt trafikksikkerhet vil vi gjerne høre fra deg, også om du ikke har anledning til å stikke innom på torsdag. Skjemaet finner du på kommunens hjemmeside eller du kan hente papirversjon på servicetorget, opplyser Eggan.

Konkrete innspill

Eggan forteller at innspillene gjerne kan være så spesifiserte som mulig, det være seg behov for redusert fart langs en strekning, lyspunkt et sted eller en busslomme et annet sted.

Og apropos tiltak; trafikksikkerhetsutvalget har allerede sendt inn innspill til fylkeskommunen om lysregulering ved den mye omtalte Grana bru på Grindal.

– Så vi ønsker så konkrete innspill som mulig, for den overordnede planen ligger der allerede. Men så har det helt sikkert skjedd ting siden vi dro rundt i hele bygda og samlet innspill for fire år siden, sier hun.

Vil høre innbyggerstemmen

Politiet er representert i trafikksikkerhetsutvalget i Rennebu. Politikontakten kommer derfor til å være til stede på torsdag, og her har politiet også en annen agenda.

– Har du noen tanker om hva politiet burde prioritere i Rennebu eller en tilbakemelding å komme med, så er det bare å ta turen. Vi tar imot både ris og ros, sier Geir Stenkløv.

Her har du med andre ord en mulighet til å påvirke politiets innsats i Rennebu.

– Vi vil gjerne høre innbyggerstemmen i forhold til politiets rolle i bygda. Så har noen innspill på hva vi bør satse på i arbeidet vårt er det fint. Vi driver jo i servicebransjen, sier Stenkløv.