Det er to personer i det norske støtteapparatet som har testet positivt for koronavirus etter å ha landet i Beijing med charterflyet,

Det opplyser Olympiatoppen i en pressemelding etter at NRK først rapporterte om minst én smittet person om bord i flyet.

Olympiatoppens vinteridrettssjef Helge Bartnes beskriver det hele som «en veldig kjip situasjon».

Personene som testet positivt, har nylig vært koronasmittet, men testet negativt på Gardermoen før avreise.

«De to skal nå testes igjen, for eventuelt å bekrefte den første positive testen. Er også disse testene positive, venter isolasjon i henhold til Playbook. Nærkontakter er ennå ikke avklart, men ingen utøvere er nærkontakter knyttet til disse to tilfellene», opplyser kommunikasjonssjef Halvor Lea i Olympiatoppen.

Samtlige om bord i flyet testet negativt på koronaviruset før avreise. De norske langrennsherrene tok PCR-tester på Gardermoen, men resten tok antigene hurtigtester.

På det aktuelle charterflyet var det mange norske OL-utøvere, blant andre langrennsherrene, skihoppere og en rekke skiskyttere.

Fredag var det tre personer i det norske OL-støtteapparatet som testet positivt etter å ha reist fra Norge med charterfly. Disse tre er nå ute av isolasjon etter å ha testet negativt tre ganger hver.

«Etter isolasjonen har de tre nærkontaktstatus, det vil si at de kan utføre jobbene sine, må holde to meters avstand, bruke munnbind, men holde seg på rommet når de ikke utfører jobben sin», opplyser Olympiatoppen.

Alpinist Timon Haugan fra Oppdal og tidligere OVS-elev Thea Louise Stjernesund var blant dem som tok flyet til Beijing mandag kveld.

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok det første OL-flyet til Beijing før helga, mens det norske curlinglandslaget med oppdalingene Markus Snøve Høiberg og Steffen Walstad etter planen drar med ordinært rutefly 4. februar.