19-åringen skal være tilbake på Lerkendal tidsnok til sesongoppkjøringen 2010. Han har scoret 29 mål for Rosenborg-reservene de siste årene.

- Jeg var enig med Rosenborg om at det beste for meg er utleie nå. Jeg vil ha godt av et år på et høyere nivå, sier Aas til rbk.no. Han kom fra Rennebu til Rosenborg som juniorspilelr for tre år siden.

Jo Sondre Aas kom inn som innbytter i 11 Tippeligakamper i 2008-sesongen.

- Jeg har fått en del tillit, og det virker som de har trua på meg. I Moss kan jeg utvikle meg enda mer ved å forhåpentligvis spille mer på et høyere nivå. Jeg ser veldig positivt på dette, sier han til RBK.no.

Sportslig leder Erik Hoftun sier til RBK.no at Jo Sondre Aas nå kan ta det siste, viktige steget videre med denne leieavtalen.

- Denne avtalen er veldig positiv for Jo Sondre. Nå får han muligheten til å spille fast på et høyere nivå enn det han har gjort i Rosenborg de to siste sesongene. Moss har signalisert at de vil satse på han, og det kan være det som skal til for at han tar det neste, men veldig vanskelige steget, sier Erik Hoftun til RBK.no.

Tidligere har flere unge Rosenborgspillere vært lånt ut til Moss med sukssess. Både Øyvind Svenning og Øyvind Storflor har spilt for de gulsorte på utlånskontrakt fra Rosenborg.

Tidligere sportsdirektør i Rosenborg, Knut Torbjørn Eggen er i dag sportskoordinator i Moss.