OPPDAL: Oljefat, gassmaske, svarte dresser og tynne, røde slips. Med et stort, blinkende skilt med bandnavnet i bakgrunnen i tillegg, var ingen tvil i at det var Kaizers orchestra som stod på scenen i kulturhuset tirsdag kveld.

Helg hver dag

Bandet er ute på norgesturné, og skal innom 17 plasser på 17 dager.

– For oss er det helg hver dag, og vi tenkte vi skulle lage litt helg for dere i kveld, erklærte vokalist Jan Ove Ottesen etter å ha entret scenen.

Bandet åpnet med velkjente melodier som «9mm» fra den nye plata, og gode, gamle «Ompa til du dør». En fanskare helt inntil scenekanten var med fra første stund, og så ut til å la seg smitte av helgefølelsen.

Lite folk

Ellers i salen var det imidlertid tynt befolket, med til sammen 280 publikummere. Stagediving ville mildt sagt vært en risikosport denne kvelden, men Jan Ove Ottesen klatret ned fra scenen og vandret rundt i salen i stedet.

Lite folk til tross, Kaizers gav full trøkk til å begynne med. Etter hvert kunne det imidlertid virke som om bandet mistet litt futten, og det ble en del småprating blant Kaizerslagerne.

Lyttende publikum

– Dere har store ører her i Oppdal! konkluderte Ottesen, og henviste til at dette var et mer lyttende publikum enn hva de var vante til.

Ut over kvelden fikk damene i salen synge duett med Ottesen, og gitarist Geir Zahl fikk prøve seg som vokalist.

Bandet koste seg

Etter trampeklapp ble det også ekstranummer på oppdalspublikummet, og Ottesen fikk brakt et levende lys opp på scenen, for å «toppe stemningen».

– Vi har kost oss veldig! avsluttet bandmedlemmene.

Et rockeband som «koser seg» på scenen er kanskje ikke det som skal til for å vekke liv i publikum, men noen av de frammøtte var i alle fall storfornøyde.

Fornøyd tolvåring

– Det var gørbra! synes Amund Dyrhaug (12). Sammen med kompisene, stod han aller forrest, og sang med under hele konserten.

– Jeg har mange cd'er, og kan nesten alle tekstene, forklarer tolvåringen. Det var første gangen han var på konsert med Kaizers, takket være at det ikke var noen aldersgrense tirsdag.

«Mye futt» er grunnen til at han liker sangene fra jærbandet.

– Forstår du hva de sier, da?

– Jaaa, det meste, sier Amund.