OSLO`\ÒPPDAL:Det er i et intervju Aalbu forteller om sin nye bok at han også sier han har forsonet seg med at man ikke alltid er like synlig i bokspaltene som barnebokforfatter eller illustratør.

– Slik er det bare, det er kjendisforfatterne som får mest spalteplass, framholder han. Men roser innkjøpsordningen som gjør det mulig for forlagene å satse på barnebøker:

– Ordningen gjør at forlagene kan satse på bøker de ønsker at barn skal ha tilgjengelig. De trenger ikke bare å vektlegge økonomi. Det er vel derfor Norge ligger på verdenstoppen hva gode barnebøker angår. Både i fjor og i år vant norske barnebokforfattere den prestisjefylte Bologna Ragazzi Award. Det er på høy tid at norsk presse får opp øynene for alt det spennende som skjer i barne- og ungdomsboksjangeren, mener han.

Aalbu sier seg også preget av at landets kanskje aller mest populære barnebokforfatter har gått bort. Han forteller at han møtte Anne-Cath Vestly under en middag i 2005.

– Det var i regi av norsk barnebokinstitutt. Jeg hadde fått utgitt den første boka mi, og spurte om hun ville lese den. Det ville hun. Og etterpå sendte hun meg det mest sjenerøse og hyggelige brev du kan tenke deg. (ANB-NTB)