BERGEN/OPPDAL: I sentrum av Oppdal fikk et vogntog problemer da det skulle svinge ut på E6, og måtte slepes ut på veien av en hjullaster.

En time etter at det rumenske vogntoget slet med å komme seg ut på E6, står det fremdeles fast. På flat mark. En norsk kollega som forsøker å hjelpe rumeneren med å legge på kjetting, forklarer det på denne måten:

- Det er sånn når de kommer fra andre siden av fjorden, sier han pragmatisk. I det levner han ikke mye ære til dekkene på det rumenske vogntoget.

Det har snødd kraftig i distriktet vårt i dag.

– De kraftige bygene vi ser nå, vil letne mot kvelden, forteller meteorolog Arnstein Tjøstheim ved meteorologisk institutt i Bergen.

Det skal bli lettere vær fra onsdag morgen, og frem til midt på dagen blir det også oppholdsvær.

– Dessverre kommer det byger fra Vest utpå dagen, slik at det også onsdag vil bli snøvær, men ikke så ille som i dag, sier han.

Flere har fått problemer i trafikken, og det var en tid meldt om dårlige forhold på Riksvei 70 ved Gråura.

En rumensk trailer stod i formiddag på tvers av veien i Gråura.

Politibetjent Finn Skårsmoen forteller at da politiet kom til stedet, hadde en bergingsbil fra Oppdal som var på tur til Sunndal i et annet bergingsoppdrag, slept det rumenske vogntoget opp til toppen av Gråura.

Temperaturen kommer til å stige, slik at bygene går over til å bli sludd utpå dagen.

Torsdag blir det enkelte snøbyger, fredag stort sett oppholdsvær, og dette kommer til å holde seg utover helga og i neste uke, sier meteorologen.

– Da blir det sol?

– Da blir det nok periodevis skyer, som følge av bygeværet, men det vil også periodevis bli sol,ja, bekrefter meteorologen, og legger til at makstemperaturen for helga vil holde seg på noen grader over null.