OPPDAL: Mandag 15. september sto rundt 70 skinnende blanke veteranbiler på domkirkeplassen i Stavanger klar for første etappe av løpet 2008 MSA Euroclassic.

Deltakerne i løpet kommer for det meste fra England, men også Nederland, Irland og Monaco er representert, skriver www.driva.no.

Løpet startet i Stavanger, deretter gikk turen via Stord til Bergen, så til Geiranger tirsdag, derfra til Kristiansund onsdag, og i morgen kommer bilene til Sunndalsøra. Torsdagens etappe går fra Kristiansund til Lillehammer, via Sunndalsøra og Oppdal.

På åtte dager skal veteranbilene kjøre over 227 mil, heldigvis med et haleheng av mekanikere tett bak..

Det er ikke en konkurranse, men en kjøretur på naturskjønne veier, med stopp på interessante steder og med muligheter for å kjøre på konkurransebaner, det er innlagt museumsbesøk og lignende.

Ypperste veteran var en 5320 kubikk 1929 Bentley 4 1/2 Le Mans Replica. 79 år gammel. Bak rattet satt Robert Ashworth og Paula Tebbs fra Suffolk.

– Vi kom til Stavanger lørdag ettermiddag, og har hatt hele helgen her i denne herlige byen, sa Lys og Christopher Kellett fra Somerset i Sør-England til Aftenbladet.no.

Billøp i åtte dager

Løpet 2008 MSA Euroclassic går over åtte dager. Før de 70 veteranbilene med eiere, kartlesere og andre ankom Stavanger hadde de først kjørt til Harrich i Norfolk. Derfra gikk turen med ferje til Esbjerg, og så har de kjørt gjennom Jylland til Hirtshals og derfra med ferja til Kristiansand. Så gikk turen videre til startområdet, altså domkirkeplassen i Stavanger.

– Meningen var opprinnelig å ta ferja fra Newcastle til Stavanger, men så la ferjeselskapet DFDS ned ruten for noen uker siden. Derfor måtte avreisen fra Storbritannia forandres og legges om, forteller ekteparet Kellett.

Men nå er veteranbilene altså på veien og offisielt i gang med løpet der ingen vinnere kåres på tid.

Chris og Rita Jonas kjører en gammel bil fra 1926. Til hodeplagg har for øvrig Chris en flyhjelm fra første verdenskrig! arkivbilde