BERKÅK: I og med at fjorårets renn måtte avlyses, ble det i år åpnet for at trettenåringen fikk delta, slik at de også kunne kjempe om den gjeve tittelen «Larsmester».

Mathias Halseth fra Rennebu IL grep sjansen, og sammen med tolvåringene Oda Skogrand fra IL Snøhetta og Amund Hokseng Øien, Oppdal IL, ble det disse tre som mottok beviset som Larsmestere 2015 under premieutdelinga i Rennebuhallen etter rennet.

- Det var ei forholdsvis hard løype for de eldste klassene. 3 kilometeren er ei ordentlig skiløype, sier leder i skigruppa i Rennebu Idrettslag Kjetil Værnes.

Larsrennet startet på Nordskogen først på 50-tallet, som et initiativ av Lars Halland, Erik Rønning og Arne Rønning. Rennet ble raskt populært, og på slutten av 60-tallet stilte det godt over 700 deltakere i alderen 0 -15 år i øvelsene langrenn, hopp og utfor. Med så mange startende, ble blant annet parkeringen en stor utfordring, og rennet ble derfor flyttet til Berkåk.

Siden har rennet hvert år samlet mengder av skiglade unger fra fjern og nær, og selv om deltagelsen er noe mindre nå for tiden, er Larsrennet fortsatt liv laga, 60 år etter at det ble arrangert første gang. Det er med andre ord et tradisjonelt barneskirenn vi snakker om, og tradisjonen tro blir fortsatt alle som deltar premiert. Rennebuhallen fylles opp etter løpet, her blir ungene kalt opp på scena etter tur for å motta Larsrennskjea.

- Arrangementet er for ungene og det er bevisst at premieutdelingen tar litt tid, slik at ungene skal få kjenne litt på det å være med i et ordentlig skirenn, sier rennleder Kjetil Værnes.

I tillegg til klubbens egne løpere, er det mange unger fra nabobygdene som deltar i Larsrennet. Disse setter da også sitt preg på resultatlistene i de eldste klassene. Arrangøren er glad for at nabokommunene er representert.

- Det er suverent at ande klubber er med og fyller opp, spesielt i de eldre klassene. Vi er veldig glad for at så mange fra Oppdal deltar. Her er det skiløpere fra både Vollan IL, IL Snøhetta og Oppdal IL, sier rennlederen fornøyd.