OPPDAL: I kveld sørget Johan Vindal, sønnen og Bård Furunes for at tre litauere på tyveriraid ble fanget inn av lovens lange arm. Etter at de først ble fanget av de tre Oppdals-karene.

– Det var Furunes på Texaco-stasjonen som så at noen holdt på å laste en gressklipper inn i bilen utenfor Storlismia. Han ringte til meg, og kjørte bortover. Både jeg og sønnen min satte oss i bilene, forteller Vindal.

De rakk akkurat fram i tide. Litauerne, to unge menn og en kvinne, hadde lagt igjen noen gamle dekk, fått gressklipperen i bilen og var på vei videre. Da sperret Vindal og hjelperne hans dem inne. Og ringte politiet.

– De var veldig ydmyke og ba oss om å ikke ringe politiet. Men jeg synes de skal ha straff - det er ikke rett at de skal drive og kjøre rundt og ta andre sine saker. Selv om gressklipperen var gammel, veit man jo aldri hva de kan finne på å ta, sier Vindal.

Politiet kom til stedet etter kort tid, og tok de tre tyvene med seg til tilbake til Trondheim. De tre kjørte en stasjonsvogn, og var på vei fra Trondheim til Oslo.

Det er ikke første gang Vindal hjelper politiet med å få tak i omstreifende tyver. Tidligere i sommer ble det stjålet en tilhenger fra Storlismia. Da var det en observant forbipasserende i Surnadal som oppdaget en utenlandsk bil som parkerte en norskregistrert henger. Da Johan Vindal sjekket bildene fra overvåkningskameraet fra Storlismia, viste det seg at tyven først hadde vært på rekognoseringstur, for så å komme tilbake om natta.

– Den gangen var det også en kar fra Litauen. Han var alene, forteller Vindal.

Politiet fikk bildene fra overvåkningskameraet, og la ut etterlysning på sitt eget nettverk. Mannen ble tatt etter ei kort stund.

– Da politiet fikk tak i ham, viste det seg at bilen var full av tjuvgods - og tilhengeren var fylt med Fretex-klær, sier Vindal.

Han er glad for at politiet har tatt disse sakene på alvor, og at de var raske i vendinga i ettermiddag.

– Men det er tydeligvis en del litauere som drar rundt på raid, sier han.