OPPDAL: Det er klart for NM i alpint på Oppdal denne uka. Hele den norske eliten er på startstreken.

Mesterskapet innledes med utfor onsdag. Det er superkombinasjon torsdag, super-G fredag, storslalåm lørdag og det hele avsluttes med slalåm søndag. Det er også innlagt junior-NM i fartsøvelse, samt i superkombinasjonen.

– NM er viktig arena for oss. For de beste handler det om å skaffe seg titler, og mesterskapet er en fin anledning for våre nest beste. Det må være veldig inspirerende å kjøre mot verdens beste alpinist, sier sportssjef Jørund Li.

Tidligere elev ved Oppdal videregående skole, Aksel Lund Svindal skal hvile ut noen dager etter verdenscupseieren sammenlagt. Svindal ble syk i forrige uke, og hadde ikke mye energi i kroppen under fredagens storslalåmrenn og lørdagens slalåmrenn.

– Det er veldig sannsynlig at Aksel stiller opp i fredagens super-G, lørdagens storslalåm og søndagens slalåmrenn, sier sportssjefen.

Lund Svindal kommer dermed til å stå over de innledende øvelsene under NM.

I kvinneklassene blir det flere spennende fighter mellom Løseth-søstrene. Det blir også spennende å se om fersk juniorverdensmester, Jesper Riis-Johannessen, klarer å hamle opp med den norske eliten i slalåm.

Det er satt opp kongepokal til beste prestasjon for både kvinner og menn i mesterskapet.

Program

onsdag 18. mars NM+NMjrII Utfor

torsdag 19. mars NM+NMjrII SC

fredag 20. mars NM SG+NMjrII og FIS SG

lørdag 21. mars NM SSL

søndag 22. mars NM SL