Tilstanden til en to år gammel gutt som har fått E. coli-smitte er alvorlig, men stabil.

Toåringen fra Surnadal er innlagt på barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs Hospital. Tilstanden er alvorlig men stabil, opplyser sykehuset.

– Vi kommer foreløpig ikke til å gå ut med flere opplysninger. Foreldrene er klare på at de ønsker ro omkring saken, sier informasjonssjef ved sykehuset, Marit Kvikne til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Påvist i drikkevann

Det har ikke kommet meldinger om flere tilfeller, men Kvikne vil ikke spekulere i om dette kun er et enkelttilfelle.

Gutten går til vanlig i en barnehage i Nedre Surnadal på Nordmøre. I september ble bakterien påvist i et drikkevann i kommunen. Det er foreløpig for tidlig å si om gutten har blitt smittet fra dette drikkevannet.

– Å sette dette i sammenheng med at bakterien nylig ble påvist i en drikkevannskilde i Surnadal, blir ren spekulasjon, sier smittevernlege i Surnadal kommune, Jørn Tage Angvik til avisen Driva.

Vil finne kilden

Mattilsynet begynner onsdag arbeidet med å finne årsaken til kilden. Heller ikke Mattilsynet tror toåringen har fått bakterien i seg fra drikkevannet.

– Vi kan ikke utelukke muligheten, men det er svært lite sannsynlig at toåringen er smittet gjennom drikkevannet, sier Ingebrigt Bolme ved Mattilsynet til Driva. (ANB)