DOVRE: Det ble i ettermiddag satt i gang en leteaksjon etter seks menn i 40-årene fra en fjell- og bregruppe fra Østlandet, etter at de ikke møtte opp til avtalt tid på Kongsvold fjeldstue søndag ettermiddag.

Ifølge operasjonsleder Håvard Høyem ved Sør-Trøndelag politidistrikt gikk de fra Kongsvoll på fredag og hadde to overnattinger ved Åmotsdalshytta. Derfra skal de egentlig ha gått over Snøhetta, for å avslutte med en middag på Kongsvold.

– Der møtte de ikke opp. De skulle også ta toget 18:30, men det har vi sjekket med NSB og det har de heller ikke gjort, forteller Høyem til Opdalingen.

– Det er ikke mulig å få kontakt med mennene, legger operasjonslederen til.

De seks savnede er i 40-årene, fjellvante og godt utstyrt.

Snøscootere fra Røde kors er satt inn i letearbeidet, i tillegg venter man på båndvogner slik at man skal komme seg lenger innover. Høyem sier at de skal starte med å sjekke Åmotsdalshytta og Reinheim.

– Hvordan er forholdene i området akkurat nå?

– De skal være såpass dårlige at vi ikke kan bruke luftambulansen på Dombås, svarer operasjonsleder.

Letemannskapene dro ut ved midnatt, og en av patruljene til Røde Kors kjørte til Åmotsdalshytta. Der ble de seks funnet i god behold.

- De hadde klokelig holdt seg i hytta da været begynte å bli dårlig, sier innsatsleder Svein Erik Wagnild.

Været i området er fremdeles dårlig.

- Det er sterk vind i fjellet, så redningsmannskapene venter med å ta turfølget ut av området. Vi venter til i morgen tidlig, og vurderer været da, sier Wagnild.

E6 over Dovre ble stengt en periode i ettermiddag på grunn av forholdene, men er nå åpnet for vanlig trafikk etter en periode med kolonnekjøring.

Innsatsleder Svein Erik Wagnild forteller at mennene er funnet i god behold.