Kristbjørg Fossum og barnbarnet Vegard Knutsen med handlekorga fylt av varer for tusen kroner fra Coop Prix på Berkåk.

BERKÅK: Kristbjørg Fossum var akkurat ferdig med julehandelen da hun fikk meldingen om at hun var den lykkelige vinner av varer for 1.000 kroner på Coop Prix Berkåk. Derfor ble det bestemt at realiseringen av premien skulle skje tredje juledag.

På deling

– Dette passet veldig fint for lørdag skal jeg ha juleselskap for alle mine, smilte hun over den velfylte handlekorga på Prix.

En rask titt på godsakene avslørte for øvrig at ikke alt var beregnet på familieselskapet. Også pus var tilgodesett med litt ekstra godt i romjula.

Dessuten hadde barnebarnet Vegard fått fylle på med ting som han gjerne ville ha. Begge to hadde levert inn sine forslag til Opdalingens tippekonkurranse, og avtalen var at om den ene vant, skulle de dele.

Vegard som mål

Vegard var forøvrig en direkte årsak til at mormor Kristbjørg vant. Da julegrana skulle «måles», stilte han seg nemlig inntil. Med ham som kjent måleenhet, foretok hun en rask vurdering og kom fram til at årets julegran på Berkåk var nøyaktig 5,27 meter høy. Kristbjørg Fossum tippet 5,28 meter, og var altså bare en fattig centimeter unna.

Dette var for øvrig ikke første gangen hun og Vegard var flinke til å tippe. Også for noen år siden gjorde de et forsøk. Da viste det seg at de truffet helt blink, men på grunn av forsinkelse i postgangen kom tipset Opdalingen i hende først etter at fristen hadde gått ut.