I følge Eiendomsmegler 1 ble det i 2013 omsatt 41 eneboliger i Oppdal, mens det så langt i 2014 allerede er solgt 48.

Privat salg er ikke med i statistikken, det er heller ikke prosjekterte boliger, leiligheter og tomter.

- Tallene viser at interessen for å skaffe seg bolig i Oppdal er stor. Det er heller ingen av boligene jeg har solgt som er tiltenkt som fritidsbolig, og det er også positivt, sier avdelingsleder ved Eiendomsmegler 1, Oppdal, Stian Knutsen.

Også Oppdals største formidler av boligsalg, Aktiv Eiendomsmegling, opplever gode tider. Avdelingsleder Olav Granheim melder om spinnville tilstander, spesielt etter ferien.

- Det er rene Texas der ute, og det selges veldig mange boliger i Oppdal, sier Granheim.

Aktiv operer med litt andre tall enn det Eiendomsmegler 1.

Granheim er for eksempel ikke enig med sin kollega i at fjorårstallene allerede er passert. I følge Granheim ble det i 2013 totalt solgt 69 enheter, derav 43 eneboliger i Oppdal, mens tallene hittil i år viser henholdsvis 54 og 38.

- Vi har ennå ikke passert, men ligger altså langt foran fjoråret. Vi opplever en eksplosjon av salg, ikke minst gjelder dette august.

Samtidig kan det nok for noen oppleves at boligen fortsatt blir liggende ute over tid. Mye handler om beliggenhet, og i tillegg er det en stor fordel å kunne tilby utleie, sier Olav Granheim ved Aktiv Eiendomsmegling i Oppdal.