Oppdal: Helgas G16-kamp mellom Oppdal og Alvdal var av fotballkretsen plukket ut som månedens «Fair play kamp». Én kamp hver måned blir plukket ut, nettopp for å sette søkelyset på fair play på og utenfor banen.

– Dette er et opplegg der vi prøver å få både spillerne, trenerne, dommerne og til og med de på sidelinja til å forstå viktigheten av fair play, forteller Bent Kvisle, styremedlem i Trøndelag fotballkrets.

Ikke færre gule kort

– En ting er at det kan gå friskt for seg på banen, vi må nesten tåle at det kommer noen kommentarer i kampens hete, det er mer snakk om å respektere dommerens avgjørelse og respektere hverandre utenfor banen, sier Kvisle.

– Det er også snakk om å respektere alle spillerne på eget lag. Fair play handler ikke om å få færrest mulig gule kort, vi må regne med flere gule kort også i framtida, men det er snakk om å luke bort det usportslige, framholder kretsens representant. Han var i store trekk godt fornøyd med kampen i helgen, der Oppdal G16 møtte Alvdal. Oppdal ligger over Alvdal på tabellen, og før kampen hadde Oppdal seks poeng og Alvdal fire poeng.

Vant overbevisende

Oppdal gjorde bra figur under kampen, og da den forholdsvis unge og urutinerte dommeren blåste av kampen, sto det 3–1 til hjemmelaget.

De to kapteinene skal ha ros for at de plukket opp signalene fra kretsen, da dommeren fikk et par ufine tilsnakk fra spillerne fikk spillerne kontant beskjed om å holde munn. Enten man er enig eller ikke så er det dommeren som dømmer.

Etter kampen snakket trenere, kapteiner, dommer og oppmenn sammen, og man var enig om at det hadde vært en fair kamp. Det gikk til tider rimelig hardt for seg og det var ingenting å si på temperamentet til flere av spillerne, men stort sett var man enige om at det hadde vært en grei kamp med tanke på fair play.

Oppdalskaptein Simen Kristoffer Hoel scoret i 26. og 38. minutt i første omgang.

Ti minutter ut i 2. omgang scoret Sivert Rislien for Oppdal. Alvdal fikk et trøstemål ti minutter senere, men de reiste poengløse hjem, selv om gjestene strengt tatt ble stadig bedre ut over i kampen. Men fortjent seier til Oppdal.