Årets Earth Hour går av stabelen lørdag 28. mars kl. 20.30 - 21.30.

- Oppdal kommune er påmeldt, og jeg vil oppfordre oppdalingene til å delta på markeringen og vise engasjement for miljøet ved å slukke lysene denne timen, sier ordfører Ola Røtvei.

WWF har i flere år arrangert Earth Hour over hele verden. WWF-Norge koordinerer dette arbeidet her til lands. Alle landets kommuner er invitert til å delta, og WWF-Norge håper på minst 250 påmeldte kommuner denne gang.

Over hele landet planlegges det forskjellige Earth Hour-arrangementer.

Holmenkollen, Operaen i Oslo, Slottet, Nidarosdomen og moskeen på Grønland i Oslo var blant bygningene som slukket lysene i fjor – moskeen for aller første gang. Også antallet bedrifter, kirker og organisasjoner økte markant sammenlignet med foregående år.

Ikonbygg over hele verden slukket også lysene i en time. Blant dem var pyramidene i Giza, operahuset i Sydney, Tower Bridge i London, verdens høyeste bygning: Burj Khalifa i Dubai, Kristusstatuen i Rio de Janeiro, Wat Arun-tempelet i Bangkok, og Times Square i New York.

Som enkelte fremdeles kanskje tror, handler ikke Earth Hour om å spare strøm i en time. Earth Hour handler om å sende et symbolsk budskap til våre beslutningstakere om at mennesker verden over engasjerer seg for miljøet, og at vi alle er villige til å bidra til en felles klimadugnad.