RENNEBU: Rundt 10:15 tirsdag formiddag var flaskene fjernet og fylkesvei 700 gjenåpnet, melder politiet.

- Flaskene trengte 48 timers nedkjøling. Det har de fått og er nå tatt bort, sier lensmann i Rennebu, Stein Bratseth.

Etter å ha vært evakuert siden søndag grunnet eksplosjonsfare, får også en familie på fire flytte hjem igjen.

Det var natt til søndag i 2.30-tiden brannvesenet rykket ut til en garasje, som brant ned til grunnen. Garasjen lå kloss inntil fylkesveien noen hundre meter fra sentrum.

Slukningsarbeidet ble betydelig vanskeliggjort da det ble kjent at det befant seg en flaske med acetylen samt en eller flere oksygenflasker i garasjen.

Veien ble stengt og beboere i området rundt åstedet varslet. Disse ble bedt om å holde seg innendørs, og en familie på fire ble etter hvert evakuert.

Nasjonal ekspertise ga i går beskjed om at situasjonen med de eksplosjonsfarlige gassflaskene fortsatt var uavklart. Samtidig ble det fra Sør-Trøndelag operasjonssentral understreket at det ikke var noen overhengende eksplosjonsfare:

– Flaskene vil ikke bare plutselig eksplodere, slo operasjonsleder Morten Stene fast overfor Opdalingen.

Det vil i praksis si at mannskap i Rennebu brannvesen er på vakt ved skadestedet for blant annet å påse at avkjølingen av flaskene går slik det skal. Det ble lenge vurdert å punktere flaskene med hjelp fra politiets skarpskyttere, men denne løsningen gikk man bort fra. I stedet foregikk det kontinuerlig avkjøling av objektene.

Fram til veien åpnes er det omkjøring for mindre kjøretøy via Rennebuskogen, mens vogntog må belage seg på omkjøring ved Klett. Mens sperringen like nedenfor rådhuset i Rennebu er ubemannet, er det mannskap fra Sivilforsvaret på Støren som sørger for vakthold ved sperringen ved Skjephaug.